Dacă mâncarea este expirată, nu o serviți câinelui dumneavoastră.

Dacă mâncarea este expirată, nu o serviți câinelui dumneavoastră.

Acestea sunt doar câteva cauze comune ale secrețiilor oculare la câini. Deoarece problemele oculare pot fi un semn al leziunilor cerebrale sau ale nervilor, al unei infecții sau al altor probleme grave, cereți-i unui medic veterinar să verifice ochii câinelui pentru a afla ce se află în spatele secreției oculare a câinelui.

A continuat

Pași pentru aplicarea medicamentului pentru ochiul câinelui

Tratamentul problemelor oculare necesită uneori picături pentru ochi sau unguente, ambele mai ușor de administrat cu câteva sfaturi rapide:

Aveți picăturile pentru ochi sau unguentul la îndemână, apoi curățați orice scurgere din jurul ochilor câinelui dvs. cu apă caldă și o minge de bumbac. Pentru picături pentru ochi, înclinați puțin capul câinelui dvs. în spate. Apoi, sprijinindu-ți mâna pe capul câinelui, astfel încât să nu-i lovești ochiul cu picurătorul dacă câinele se mișcă, stoarce picăturile în partea superioară a ochiului câinelui tău. Pentru a aplica unguent pentru ochi, trageți ușor în jos pleoapa inferioară a câinelui, creând un buzunar pentru unguent. Odihnește-ți mâna pe capul câinelui tău. Astfel, dacă câinele se mișcă, nu vei lovi ochiul cu aplicatorul de unguent. Apoi stoarceți o panglică de unguent în ochiul câinelui. Deschideți și închideți ușor capacele pentru câteva secunde pentru a ajuta la răspândirea uniformă a unguentului sau a picăturilor.

Prevenirea problemelor oculare la câini

În primul rând, uită-te bine la ochii câinelui tău. Pupilele ar trebui să aibă aceeași dimensiune, iar ochii câinelui tău ar trebui să fie strălucitori, fără crustă, cu alb în jurul irisului. Ar trebui să existe puține rupturi sau deloc, nicio mișcare, iar pleoapele interioare să nu fie vizibile. Trageți ușor în jos pleoapele inferioare ale câinelui dvs.: acestea ar trebui să fie roz, nu roșii sau albe.

Dacă vedeți lăcrimare, scurgeri, blană pătată de lacrimi, tulburări, o a treia pleoapă vizibilă, ochi închiși sau miji sau pupile de dimensiuni inegale, ceva ar putea fi în neregulă. Este timpul să-ți suni medicul veterinar.

Pentru a vă ajuta să păstrați ochii însoțitorului dvs. canin strălucitori și sănătoși, nu lăsați părul lung din ochi (du-ți câinele la toaletă sau folosiți foarfece cu vârf rotund pentru a tunde părul); ține iritanti precum șampoanele, săpunurile și medicamentele împotriva puricilor departe de ochi; și, în cele din urmă, urmăriți semnele care pot indica o problemă oculară, cum ar fi roșeața, lăbutul, frecarea și mijirea ochilor.

Referință veterinară WebMD Examinat de Amy Flowers, DVM pe 18 aprilie 2021

Surse

SURSE:Fogle, B. Îngrijirea câinelui tău: Referința completă a casei canine, DK Publishing, Inc. 2002.Gerstenfeld, S. Ghid complet ASPCA pentru câini: tot ce trebuie să știți despre alegerea și îngrijirea animalului dvs. de companie. Chronicle Books, 1999.American Kennel Club. Cartea completă a câinilor. Ballantine Books, 2006.Partener veterinar: "Cicala;" "Tuse de canisa;" "Ochi care curg;" "Alergii în aer;" "Rase brahicefalice/sindrom brahicefalic;" și "Ochi uscat (keratoconjunctivită sicca)."ASPCA: "Îngrijirea ochilor."

Rețeaua de sănătate a animalelor de companie: "Glaucom."

Dovleacul este un superaliment pentru câini. Conține micronutrienți esențiali și fibre care îl fac un tratament foarte hrănitor. Pe lângă faptul că este o sujetă naturală pentru stomac, dovleacul ajută și la eliminarea excesului de apă din tractul digestiv al câinelui.  

Proprietarii de animale de companie s-au bazat de mult timp pe dovleac pentru a reduce cazurile de diaree la câinii lor. Aceasta înseamnă că este bine să știți cum să pregătiți și să serviți dovleacul animalului dvs. de companie.

Beneficiile pentru sănătate ale dovleacului

Dovleacul este un plus delicios la dieta umană, dar are și o serie de beneficii pentru sănătatea câinelui tău.

Plin de minerale și vitamine. Dovleacul conține vitamine precum A, C și E, precum și minerale precum fier și potasiu. Hrănirea dovleacului simplu din conserve oferă un impuls extraordinar nutriției câinelui tău.

Excelent pentru digestie. Datorită conținutului ridicat de fibre solubile, dovleacul este foarte bun pentru digestia câinelui tău. Dacă hrăniți câinele cu dovleac, acesta va adăuga volum scaunului său. Acest lucru ajută la reducerea problemelor legate de diaree.  

În plus, fermentarea aceleiași fibre produce acizi grași benefici care furnizează energie celulelor. Dovleacul ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de aciditate al intestinului gros al câinelui tău.

Centrală de prebiotice. Prebioticele sunt compuși esențiali care se găsesc în anumite alimente. Printre acestea se numără dovleceii și dovleceii. Prebioticele susțin prezența unor bacterii importante în tractul digestiv. Hrănirea câinilor cu alimente prebiotice este o modalitate excelentă de a le întări sănătatea digestivă.

Efectele nocive ale administrării de dovleac câinilor

În timp ce dovleacul poate fi o alegere excelentă de adăugat în dieta câinelui tău, este important să reții că poți avea prea multe lucruri bune. Prea mult dovleac în dieta câinelui tău poate provoca unele efecte dăunătoare.

Deficiențe de nutrienți. În timp ce unii oameni adaugă dovleac în dieta câinelui lor pentru a crește aportul de fibre, prea multe fibre pot fi periculoase. Adăugarea multor fibre din dovleac sau din alte alimente bogate în fibre poate scădea cantitatea de proteine ​​și alți nutrienți pe care animalul dvs. de companie poate absorbi din hrana, punându-l în pericol pentru deficiențe.

Bogată în calorii. Dovleacul este o legumă bogată în amidon, bogată în calorii, pe lângă fibre. Nu este bine ca orice aliment să reprezinte mai mult de 10% din aportul total de calorii al câinelui tău.  

A continuat

Potențial bogat în sodiu. Este important să verificați întotdeauna conservele de dovleac înainte de a-l cumpăra pentru câinele dvs. Unele mărci de conserve de dovleac cu sare pot avea aproape 600 de miligrame de sodiu per cană, ceea ce este prea mult sodiu pentru un câine cu boli de inimă sau de rinichi.

Poate conține adaosuri periculoase. Este esențial să faceți diferența între umplutura de plăcintă cu dovleac și dovleac conservat. Umplutura de plăcintă cu dovleac a adăugat grăsimi, zahăr și condimente precum cuișoare, ghimbir, nucșoară și scorțișoară. Unele dintre aceste condimente pot fi toxice pentru câinele tău. Conserve de dovleac simplu constă din carne de dovleac, care este în general sigură pentru câinele tău.

Cât dovleac ar trebui să dau câinelui meu?

Adăugați una până la patru linguri de dovleac pe masă în dieta câinelui dvs. Începeți întotdeauna cu cantități mici pentru a evita adăugarea prea multă de fibre. Dacă aveți îndoieli cu privire la cantitatea de dovleac de adăugat în dieta câinelui dvs., consultați întotdeauna medicul veterinar.

Cum să pregătești dovleacul pentru câinele tău

Următoarele sunt cele mai bune modalități de a pregăti și servi dovleac pentru câini:

Dovleac conservat. Conserve de dovleac simplu este ușor să-ți hrănești câinele, deoarece nu trebuie să-l gătești. Asigurați-vă că nu are aditivi și serviți-l direct.

Dovleac proaspăt copt. Pentru a pregăti dovleac proaspăt, îndepărtați semințele și coaceți-l în cuptor până devine moale.

 Seminte de dovleac prajite crocante. Puteți adăuga, de asemenea, semințe de dovleac în dieta câinelui dvs. ca o răsfăț crocant. Curățați și prăjiți semințele proaspete timp de o oră la 350 de grade. Lăsați-le să se răcească și apoi măcinați-le în hrana câinelui dvs. De asemenea, îi puteți hrăni întregi, dar asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea câinelui dvs. – câinii sau cățeii foarte mici s-ar putea să nu le descurce bine.‌ 

Piure de dovleac rece. Curățați un dovleac întreg și îndepărtați semințele, apoi tăiați-l în bucăți. Fierbeți carnea în apă clocotită timp de 20 până la 30 de minute sau până când este fragedă. Scurgeți-l și zdrobiți-l într-o pastă netedă. Piureul de dovleac se va păstra trei până la patru zile la frigider și șase luni la congelator. Asigurați-vă că îl decongelați complet când îl adăugați la o altă rețetă.

Îți mântuiești câinele?

O mulțime de mame și tați de câini fac. La urma urmei, gura lor este mai curată decât a ta, nu?

Nu.

Gândește-te la asta — ce mănâncă, ce ling. Bunul simț vă spune că este un festival de germeni.

Dar adevărul este că acele bacterii nu reprezintă riscuri mari pentru sănătate pentru majoritatea oamenilor. Așa că să-ți săruți copilul cu blană este OK, dacă nu te deranjează. Doar să aveți o conștientizare sănătoasă a ceea ce ar putea fi în gura câinelui dvs., spune Clark Fobian, DVM, președintele Asociației Americane de Medicină Veterinară.

Ce a făcut câinele tău?

Înainte de a săruta un câine sau de a lăsa un câine să-ți sărute fața, „trebuie să te gândești unde le-a fost nasul”, spune Fobian. „A fost într-un opossum mort pe marginea drumului, sau în spatele altui câine, sau în cutia de gunoi?”

Să nu crezi că să-ți săruți câinele pe bot sau pe vârful capului este mai sigur decât pe gură. Când un câine are o infecție – să zicem, la ureche – germenii pot ajunge pe tot corpul prin zgâriere, spune Fobian. Și există șanse mari, orice se află în gură, să ajungă pe haină prin sloboială și lingă.

Vă puteți îmbolnăvi unul pe altul?

Gurile oamenilor și ale câinilor au „un număr mare și o mare varietate de bacterii”, spune Fobian. Din fericire, cea mai mare parte nu ne îmbolnăvește, dar unele pot. Paraziții precum anchilostoma, ascardul și giardia pot fi transmise de la câine la om prin lins. De asemenea, Salmonella poate fi transmisă de la câinele tău la tine sau invers.

Virușii tind să afecteze o specie sau alta; nu-ți vei răci câinele și nu-ți vor provoca tusea.

Dacă ești bolnav, gândește-te de două ori

Dacă nu ești sănătos, sări peste el. Persoanele cu un sistem imunitar slab ar trebui să evite pur și simplu să sărute animalele de companie, spune Fobian. Acestea includ pe cei cu HIV/SIDA, cei care au avut un transplant de organ și cei care iau medicamente pentru cancer care limitează capacitatea organismului de a lupta împotriva infecției.

A continuat

Primește mesajul de la câinele tău

Este posibil ca unor câini să nu le placă să-ți apropii fața de a lor.

Un câine care nu vrea să fie sărutat își va arăta stresul aplecându-se, privind în altă parte, strângându-și și lingându-și buzele.

„Mulți oameni le lipsesc aceste semne, iar când încearcă să sărute câinele, câinele se repezi la ele”, spune Melissa Bain, DVM, profesor asistent la UC Davis School of Veterinary Medicine.

Dacă câinele tău îți dă semne că acesta nu este treaba lor, atunci nu-i trece prin asta, spune Bain.

Nu este foarte diferit de a încerca să săruți un om care nu vrea să fie sărutat. „Respectăm oamenii care sunt așa; ar trebui să respectăm și câinii care sunt așa”, spune Bain.

Caracteristica WebMD Examinat de Amy Flowers, DVM pe 24 martie 2014

Surse

SURSE:

Clark Fobian, DVM, președinte, Asociația Americană de Medicină Veterinară.

CDC: „Infecția cu Salmonella (salmoneloza) și animalele”, „Ce ar trebui să știe fiecare proprietar de animale de companie despre viermi rotunzi & Anchilostomosi”, „Giardia și animalele de companie”.

Yamasaki, Y. Arhivele Biologiei Orale, septembrie 2012.

Melissa Bain, DVM, DACVB, MS, profesor asistent de comportament clinic al animalelor, șef de serviciu, UC Davis School of Veterinary Medicine.

Ceea ce faceți cu mâncarea pentru câini după ce o cumpărați este o parte importantă a menținerii câinelui sănătos și în siguranță. Depozitarea adecvată a hranei pentru câini menține valoarea nutritivă a produselor, ține departe dăunătorii și rozătoarele și ajută la prevenirea câinelui să mănânce în exces. 

Când alegeți un recipient pentru depozitarea hranei pentru câini, este util să găsiți unul care este de înaltă calitate și suficient de mare pentru a încăpea punga pentru hrana pentru câini. Profesioniștii pentru animale de companie recomandă să păstrați hrana pentru câini în punga originală în loc să turnați hrana în ea. ajuta la mentinerea calitatii alimentelor si previne stricarea acesteia in timp.

Găsirea containerului potrivit

Containerele de depozitare a hranei pentru câini au multe forme, dimensiuni și materiale. Înainte de a alege unul, este util să țineți cont de câteva lucruri. 

Materiale. Containerele din plastic sunt o alegere populară pentru containerele de depozitare a hranei pentru câini, care sunt atât accesibile cât și durabile. Cu toate acestea, este esențial să verificați dacă recipientul din plastic pentru depozitarea alimentelor nu include BPA sau alți contaminanți din plastic, deoarece poate fi periculos pentru câini. 

BPA înseamnă bisfenol-A. Este o substanță chimică industrială folosită în anumite materiale plastice pentru a face recipiente pentru depozitarea hranei pentru câini. Unele cercetări au arătat că BPA se poate infiltra în alimente din recipiente fabricate cu BPA. Acest lucru poate prezenta o problemă potențială de sănătate pentru câinele dvs.; cu toate acestea, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a spus că BPA în cantități mici ar putea fi sigur la niveluri foarte scăzute. FDA continuă să monitorizeze cercetările pe acest subiect.

Containerele din oțel inoxidabil sunt o altă opțiune pentru containerele de depozitare a hranei pentru câini. Sunt durabile, curate și nu sunt niciodată fabricate cu BPA.

Etanșare etanșă. Indiferent de tipul de recipient pentru depozitarea hranei pentru câini pe care îl alegeți, este important să cumpărați unul cu un sigiliu etanș. Acest lucru vă poate menține alimentele proaspete și uscate pentru perioade mai lungi de timp. 

Dimensiuni si capacitate. Dacă aduci în casă un container nou pentru depozitarea hranei pentru câini, asigură-te că ai spațiu pentru el și că este suficient de mare pentru a-ți ține punga cu hrană pentru câini. 

Găsirea recipientului potrivit pentru depozitarea hranei pentru câini este importantă. Începeți prin a analiza diferite opțiuni și a evalua care dintre ele ar fi cea mai potrivită pentru câinele dvs. De asemenea, puteți discuta cu medicul veterinar despre recipientele recomandate pentru depozitarea hranei pentru câini. 

A continuat

Lucruri la care să te gândești

Vă puteți ajuta să vă mențineți câinele sănătos, urmând aceste sfaturi pentru recipientul https://produsrecenzie.top/ de depozitare a hranei pentru câini:

Păstrați hrana pentru câini în punga originală și puneți-o în recipientul de depozitare a hranei pentru câini.

Asigurați-vă că recipientul pentru hrana pentru câini are un capac curat, uscat și care se potrivește perfect. Păstrați recipientul pentru hrana pentru câini într-o zonă curată și uscată. Excesul de căldură și umiditate poate duce la descompunerea nutrienților din alimente. Păstrând hrana pentru câini în punga sa originală, veți avea acces la toate informațiile despre produs în cazul în care aveți întrebări.

Păstrați totul cât mai curat posibil.

Spălați bolurile cu hrana pentru câini și lingurile după fiecare utilizare. Acest lucru ajută la prevenirea contaminării hranei pentru câini cu germeni. Verificați întotdeauna data de „consum de consum” de pe punga cu hrana pentru câini pentru a vă asigura că mâncarea este sigură și proaspătă. Dacă mâncarea este expirată, nu o serviți câinelui dumneavoastră.

Luați în considerare ce tip de recipient de depozitare va funcționa cel mai bine pentru dvs.

Dacă câinele tău este motivat să încerce să intre în punga sa de hrană, păstrează recipientul de depozitare undeva în siguranță, unde nu va putea ajunge la el. Dacă depozitați o cantitate mare de hrană pentru câini, luați în considerare cumpărarea unui container de depozitare cu roți pentru a facilita deplasarea. Dacă aveți diferite tipuri de hrană pentru câini, luați în considerare achiziționarea de containere stivuibile separate, care pot fi depozitate cu ușurință.

Ai un plan de joc.

Când cumpărați hrană pentru câini sau un recipient de depozitare a hranei pentru câini, păstrați-vă informațiile producătorului. Puteți găsi adesea acest lucru pe partea laterală a pungii cu hrană pentru câini sau a recipientului pentru hrană pentru câini. Dacă aveți probleme cu produsul, cum ar fi o piesă spartă sau un ambalaj defecte, veți avea informațiile de care aveți nevoie pentru a contacta compania pentru ajutor.

Este întotdeauna o idee bună să vă faceți cercetările și să selectați cel mai bun recipient de depozitare a alimentelor și a alimentelor pentru câinele dvs. Găsirea recipientului potrivit pentru depozitarea hranei pentru câini ajută la menținerea valorii nutriționale a hranei pentru câini, ține departe dăunătorii și rozătoarele și ajută la prevenirea câinelui să mănânce în exces. Dacă nu sunteți sigur ce recipient să alegeți, puteți consulta medicul veterinar. 

Fiind o afecțiune neobișnuită a pielii, sugrumarea cățelului afectează mai ales cățeii cu vârsta cuprinsă între una și șase luni. În cazuri rare, poate apărea la câinii adulți tineri de până la patru ani.

Sugrumarea cățelului poate pune viața în pericol ⁠— dacă îl fac suficient de inconfortabil, câinele poate înceta să mănânce sau să bea.

Numită și celulită juvenilă sau piodermie juvenilă, cauza care stă la baza sugrumerii cățelui este necunoscută. Trei rase de câini – Golden Retrievers, Gordon Setter și Dachshunds – par a fi mai sensibile la boală, deși poate afecta și alte rase de câini mixte.

Cauzele sugrumei cățelui

Cauza exactă a celulitei juvenile nu este clară. Experții bănuiesc că este o anomalie a sistemului imunitar. Majoritatea cazurilor de celulită juvenilă sunt considerate un proces imunitar inflamator, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar al cățelușului își atacă propria piele.